Vés al contingut

Llibertat per Öcalan i pel poble kurd

Batzac-J0ventuts Llibertàries ens sumem a la campanya internacional per la llibertat d’Abdullah Öcalan i pel poble kurd. Volem mostrar el nostre suport al moviment d’alliberació del Kurdistan i el profund rebuig que sentim envers l’empresonament del seu líder Öcalan, en mans de l’Estat Turc fa 25 anys.

Les seves condicions de captivitat són insostenibles, i demostren un cop més la impunitat de l’Estat Turc i la complicitat de les autoritats internacionals. Condemnat a cadena perpètua a la presó d’Imrali, Öcalan es troba en situació d’aïllament complet, una forma més de tortura. No es pot comunicar amb els seus advocats ni rebre visites de familiars, amics o camarades, i no se’n tenen senyals de vida des de fa tres anys.

Sabem que el moviment d’alliberació del poble kurd és una amenaça per als estats de l’Orient Mitjà on es troba dividit (Turquia, Iran, Iraq i Síria) i per les potències mundials que hi tenen dipositats interessos imperialistes. L’alternativa social, econòmica i territorial que està construint confronta les estructures autoritàries que caracteritzen el model d’estat nació, i obstaculitza els projectes d’invasió i espoli de règims com el turc.

Exemples com la revolució de Rojava, al nord de Síria, evidencien la força del poble kurd i el seu convenciment en el Confederalisme Democràtic proposat per Abdullah Öcalan, un model antiestatal, descentralitzat, anticapitalista i antipatriarcal. El seu empresonament, doncs, significa la voluntat d’engabiar la ideologia dissident de tot un poble.

“Quan ell sigui lliure de participar en un procés polític per resoldre la qüestió kurda i continuar desenvolupant les seves idees, el resultat podrà ser més llibertat i pau per a totes nosaltres”.

Batzac, com a joves anarquistes, abracem les propostes emancipatòries d’autogobern kurdes i rebutgem la privació de llibertat de tota persona que lluita i resisteix. Per això, ens sumem a la campanya de demanda d’alliberació del líder kurd, i animem a les camarades del nostre territori a emprendre una solidaritat activa amb el Kurdistan i la campanya de l’1 al 10 d’octubre.

Llibertat per Öcalan! Solució política pel Kurdistan!

Resistència és vida! Berxwedan Jiyan E!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *