Vés al contingut

SOLIDARITAT ANTIFEIXISTA 30M

  • General

Tal dia com avui ara fa 5 anys, el 30 de març de 2019 es va dur a terme una manifestació massiva del moviment antifeixista organitzat a la ciutat de Barcelona.

Aquell dia, el partit d’extrema dreta VOX havia de realitzar a Plaça Espanya el primer acte de pre-campanya per les eleccions generals d’aquell any, les primeres a les que es presentaven.

Amb una clara convicció antifeixista, molts col·lectius i organitzacions de diverses ideologies i pràctiques es van unir per donar una resposta contundent al carrer contra la propagació dels seus discursos masclistes, racistes, xenòfobs i ultranacionalistes i denunciar que no tenen cabuda ni a Barcelona ni enlloc.

Tot i això, el míting es va dur a terme sense interrupcions degut a l’enorme desplegament de les forces repressores dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana que, demostrant un cop més la connivència entre els cossos policials i l’extrema dreta, van reprimir durament les activistes antifeixistes fins al punt de detenir més d’una vintena de persones entre el dia de la manifestació i les operacions dels mesos posteriors.

Entre aquelles detingudes hi ha el nostre company Albert, que va ser detingut el mateix dia de la manifestació mentre marxava cap a casa després que es desconvoqués. Un dispositiu de la Guàrdia Urbana el va perseguir i detenir dins d’un bar fent ús d’uns mitjans i una violència desproporcionades per una sola persona.

Després de la detenció li van imposar unes mesures cautelars, també desproporcionades i sense argument, de firmar els dies 1 i 15 de cada mes, la retirada del passaport i la prohibició de sortir del país. Ara després de 5 anys en aquesta situació ha d’afrontar un judici el dia 3 d’abril on li demanen 10 anys i 6 mesos de presó, imputat pels delictes d’atemptat contra l’autoritat amb agreujant per objecte contundent (4 anys) i desordres públics (6 anys i 6 mesos).

Li adjudiquen la totalitat de les accions que es van dur a terme en la manifestació, seguint amb la tònica d’abús de poder dels cossos policials i el sistema judicial sense importar-los les conseqüències personals que pugui tenir per la vida de les encausades.

Per tots aquests motius fem una crida a la solidaritat de totes les persones que lluien per enderrocar aquest sistema opressiu i apropar-nos a la Revolució Social, que cada dia lluiten per l’alliberament de totes les opressions ja siguin de raça, classe, gènere o espècie.

Després del judici activarem una campanya per difondre el cas i suplir les necessitats de l’Albert sigui quina sigui la sentència.

Atentis a les xarxes de @Soliantifa30m  @AlertaSolidaria i @Egida_dca

LA NOSTRA MILLOR ARMA, LA SOLIDARITAT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *