Vés al contingut

Aquest 1er de Maig, enfortim les lluites!

El capitalisme genera misèria. Durant anys hem vist com les desigualtats s’han agreujat i com cada cop hi ha més separació entre els de dalt i els de baix. La diferència i l’explotació d’una classe per l’altra segueix sent palpable gairebé 150 anys després de la Revolta d’Haymarket en favor de la jornada laboral de vuit hores, que va suposar la condemna a mort per cinc anarquistes. En l’actualitat la veritable lògica del capitalisme és tangible: drets perduts, salaris a la baixa, accidents constants als llocs de feina, alta temporalitat, jornades laborals que excedeixen les vuit hores i horaris que no permeten la conciliació familiar i personal… Aquest retrocés en matèria laboral i de condicions de vida de les últimes dècades evidencia que sense lluita, sense pressió des dels llocs de feina i dels carrers, no es produeix cap millora, al contrari, el pes de la bota patronal, política i judicial ens ofega cada cop més com a classe.

Aquesta realitat ens afecta al conjunt de les treballadores. Les joves som una de les parts més afectades per aquesta dinàmica: la integració al mercat laboral està costant més a les noves generacions, amb una de les tasses d’atur juvenil més altes d’Europa, amb una major inestabilitat i precarietat, amb salaris que sovint no arriben als mil euros. Ens neguem a acceptar aquesta realitat, en la qual les joves no tenim futur ni cabuda. Esclats de ràbia com els del febrer o les manifestacions postsentència posen de manifest la desil·lusió i la ràbia d’unes generacions sense feina estable i ben pagada, sense accés a l’habitatge i sense drets ni llibertats.

Quan el capitalisme i el patriarcat s’interrelacionen fa que la vida de dones, bolleras i trans es compliqui encara més. En l’àmbit laboral i econòmic hi ha diverses violències i opressions exercides pel sistema, com per exemple: la bretxa salarial, la feminització de la pobresa, etc. El capitalisme es beneficia del treball de cures i reproductiu gratuït que generalment cau en les dones, i que el capitalisme cada vegada retalla més els pressupostos dirigits als serveis públics que substitueixen part d’aquesta feina. Les persones trans a causa de la transfòbia tenen un accés molt difícil al mercat laboral, moltes vegades es veuen obligades a realitzar treballs informals o precaris. Les persones del col·lectiu LGTBIQ+ quan sortim de l’armari a la feina a vegades ens acomiaden o discriminen.

Cal que les joves treballadores ens organitzem als nostres llocs de feina i als sindicats i plantem cara a l’explotació i la misèria a la qual ens veiem empeses actualment. Hem après que juntes som més fortes, imparables, i volem un canvi per tenir futur i que no ens robin la vida.

Per aquests motius exigim:

  • La derogació de les reformes laborals del PP i el PSOE, l’augment del salari mínim interprofessional, l’aplicació de la renda bàsica universal, la reducció de la jornada laboral i l’avançament de l’edat de jubilació.
  • Aquestes mesures han de servir per aconseguir un major benestar i accessibilitat de les joves al treball i l’habitatge. Aquest és un dret bàsic, per la qual cosa s’han de prohibir els desnonaments i controlar les propietats immobles en mans de bancs i fons voltors.
  • La prohibició dels desnonaments. Ús social dels pisos o cases abandonades i sense ús. Expropiació de la SAREB.
  • Revertir les retallades als serveis públics essencials com la sanitat, l’educació i la dependència. Lluitem perquè siguin totalment públiques, universals, gratuïts i amb més participació popular.
  • Derogació de la Llei d’Estrangeria, regulació de les persones migrants i tancament dels CIE.
  • Aprovació de la Llei trans i anar a la direcció d’un futur més feminista i a favor dels drets de les persones LGBTIQ+. Volem que els carrers i els llocs de feina siguin antiracistes, feministes i lliures de LGTBI-fòbica.
  • Transitar cap a un model econòmic més sostenible, ecologista i respectuós amb els animals. Enderroquem el sistema capitalista!

Finalment, no ens hem d’oblidar que no volem conformar-nos amb petites millores, volem avançar, sumar forces i fer pressió, per tal d’aconseguir un sistema econòmic just, centrat en la vida i no en el mercat. Caminem cap a la planificació d’un sistema econòmic sostenible i respectuós amb la naturalesa i els animals, cap a una transició ecològica.

Anys de lluita, d’avanç i de regressió en els nostres drets ens demostren que si no ens unim, si no ens organitzem el que ens prometen els de dalt és paper mullat. Als llocs de feina, als barris és on la classe treballadora s’organitza i conquereix drets.

Visca la lluita de la classe treballadora!
Organitzem-nos pel nostre futur!

Twitter
Telegram
Facebook
Reddit
Pinterest

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *