Vés al contingut

Un Nou Món Per Construir

  • General

Aquest primer de Maig, diverses organitzacions anarquistes i la Taula Llibertària fem un pas endavant de cara a la cohesió del Moviment Llibertari, trobant-nos per mirar de treballar plegades i firmant un comunicat conjunt. Creiem necessari analitzar el context actual des de la nostra perspectiva i erigir-nos com a alternativa per construir en comú un món nou.

Com sempre, des del moviment llibertari, tenim clar que la classe obrera només ens tenim a nosaltres per alliberar-nos. L’acció directa, el suport mutu i la solidaritat són les principals eines polítiques amb què enfrontar-nos als embats del capital. Davant l’enèsima crisi capitalista a què ens enfrontem, es fa evident, de nou, la impossibilitat de revertir el procés de despossessió des de les administracions públiques. Sabem que cap Estat ens farà lliures i que no podrem canviar cap estructura amb les seves lleis.

Les llibertàries apostem per generar estructures pròpies de la classe obrera per tal de gestionar la vida en comú, superant l’Estat i el capital amb la nostra organització. L’estat actual d’empobriment de les treballadores com a classe, la generalització del patiment psicològic, l’encariment de la vida, el colonialisme de què depèn el capital internacional i la destrucció socioecològica a nivell global, no són errors del sistema capitalista. Tot al contrari, entenem que són la mostra més sana del seu correcte funcionament, la depredació de la seva pròpia mà d’obra i entorn natural.

Aquest procés que porta en marxa durant segles es deu a l’acumulació de riquesa, que per definició trepitja les nostres vides i ens aboca globalment al desastre. Nosaltres prioritzem la reproducció de la vida i la gestió comunitària del treball i del nostre entorn; volem abolir la propietat privada i prendre el sistema de producció per posar-lo al servei de la vida i el comú.

En el context actual, no és d’estranyar el procés de rearmament de l’Estat. Si bé mai ha parat de reprimir, ara apareix colpejant-nos a casa amb casos gravíssims com les infiltracions, i el degoteig de detencions. El moviment llibertari, com d’altres espais polítics, se n’ha vist afectat. La nostra resposta és la unió i la solidaritat, la construcció de comunitats de lluita sòlides, que és el que consolida els nostres projectes. Contra les seves presons, CIES, la seva repressió econòmica i persecució policial, seguirem dempeus. Sabem que ens reprimeixen perquè ens mostrem radicalment en contra de l’ordre establert.

El sindicalisme, eina genuïna de la classe treballadora, avui dia pateix descrèdit pels sindicats grocs, pactistes i lligats a les institucions del poder. Apostem per enfortir el sindicalisme combatiu i llibertari com a via per guanyar posicions en la lluita de classes. Aquesta tendència la veiem ja actualment als llocs de treball i en l’augment de la conflictivitat laboral. Alhora, elements com la Taula Sindical o el pacte d’unitat d’acció entre els tres anarcosindicats a nivell estatal ens marquen el camí a seguir per a l’entesa entre els diferents projectes llibertaris i per incrementar el clima de confrontació davant l’empobriment generalitzat de la nostra classe i aquesta pau social asfixiant.

Seguim treballant, avui més que mai, per l’expansió de les organitzacions i les pràctiques llibertàries enfront del seu món gris i de misèria.

Per un Primer de Maig combatiu.

Algunes Llibertàries del Poblenou

Batzac Joventuts Llibertàries

Confederació General del Treball

Ègida Defensa Col·lectiva Anarquista

Embat Organització Llibertària de Catalunya

Federació Estudiantil Llibertària

Heura Negra

Llibertàries Zona Nord

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *