Vés al contingut

Contra l’explotació i opressions del sistema, organització i autogestió!

  • General

Des de 1939, l’Estat espanyol està sostingut per institucions composades per gran quantitat de feixistes: jutjes, fiscals, exèrcit, policies, polítics…

No comprem el discurs electoralista i apocalíptic que ens ven la socialdemocràcia, així com l’amenaça del “mal menor”. Sabem que aquesta apocalipsi ja és una realitat i el canvi ha de venir donat des de la subalternitat social, ja que els governs, com va dir Errico Malatesta, “no sols són impotents per resoldre la qüestió social i harmonitzar i satisfer els interessos de totxs, sinó que constitueixen per si mateixos una classe privilegiada amb idees, pasions i interessos contraris als del poble”, i aquests quasi 4 anys de Govern progre ens ho ha demostrat.

Sabem que, mentre visquem en un sistema capitalista, aquest necessitarà del feixisme com a braç autoritari per sostenir-se. Sabem que les crisis intrínseques del capital com la que vivim porten a creixements de la ultradreta. El naixement i espansió de partits com VOX és una expressió més de les tendències autoritàries i neoliberals del capitalisme i la socialdemocràcia, les quals ens han arrossegat a aquesta situació.

Tanmateix, la crisi ecosocial està despertant les consciències de molts sectors de la societat i la conflictivitat sindical és cada any més alta. En conseqüència, la classe capitalista no es quedarà de braços creuats. Passi el que passi a aquestes eleccions, la ultradreta ja és aquí i les dinàmiques neoliberals també i seguiran creixent. Així dons, la lluita social i la militància són més necessàries que mai per construir una realitat transformadora.

Som conscients de l’amenaça que implica per a gran part de la societat un govern orquestrat per la ultradreta així com del privilegi que comporta votar com a persones amb papers (i, per tant, incitar a l’abstenció ens genera contradiccions per la manca d’una alternativa tangible), tanmateix, seguirem lluitant per construir una alternativa llibertària fora del sistema electoral capitalista.

Contra el capitalisme i les seves expressions feixistes, organització i autogestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *